зоокът

Начало | зоокът | Нова надежда: за първи път след пожарите в Австралия се роди бебе коала

Нова надежда: за първи път след пожарите в Австралия се роди бебе коала

Аз детето | 2020-05-29

Нова надежда: за първи път след пожарите в Австралия се роди бебе коала

Австралийски зоопарк празнува раждането на първото бебе коала след опустошителните пожари в региона, съобщи Си Ен Ен. Австралийският парк на влечугите край Сидни, Нов Южен Уелс, съобщи радостната вест на страницата си във Фейсбук. „Това е много специално съобщение. Първата коала за сезона надникна от торбата на мама и ви казва „здравейте“, написаха от парка.

Пожарите, които обхванаха цяла Австралия през втората половина на 2019 г. и в началото на 2020 г., нанесоха тежки поражения на популацията на коалите. Според научен доклад, публикуван през март, съществува реална заплаха от изчезване на вида. Най-малко пет хиляди коали са загинали в пожарите, сочат данни на Международния фонд за защита на животните.

Гледачите са дали на бебето името Аш и го определят като „знак за надежда за бъдещето на дивата природа на Австралия“. Предполага се, че малкото е родено още през януари, но малките коали остават в торбичката на майка си за около шест месеца и през този период тя не пуска никой близо до себе си на всяка цена, затова гледачите е нямало как да бъдат сигурни до този момент.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град