интересно

Начало | интересно | Почти като НЛО: на 13-ти ноември ще наблюдаваме „съединението“ на Венера и Юпитер

Почти като НЛО: на 13-ти ноември ще наблюдаваме „съединението“ на Венера и Юпитер

Аз детето | 2017-11-11

Почти като НЛО: на 13-ти ноември ще наблюдаваме „съединението“ на Венера и Юпитер

Космосът винаги е бил най-невероятното място, което може да си представи човек. Сигурно и точно заради това човечеството винаги се е стремило да стигне до безкрайния космос. Не се съмняваме, че и много от вас мечтаят един ден да станат космонавти или пък поне да можем да си правим екскурзии там горе. Докато това стане реалност обаче вселената не спира да ни изненадва дори и тук на нашата планета Земя. Дори от това място можем да се насладим на мистериите и невероятните явления, които ни предлага.

Така например ако в понеделник, 13-ти ноември, станете достатъчно рано или по-точно в 6 часа и 15 минути до изгрева на слънцето над източния хоризонт ще можете да видите двете най-ярки планети – Юпитер и Венера. Естествено, те няма да се виждат с цялата си красота, а по-скоро като по-големи звезди, но това също си е доста впечатляващо. Това астрономите наричат „съединение на планетите“.

Това е видимо сближаване, което обаче е голяма атракция на небето, тъй като това са ярки обекти и хората, които са под открито небе рано сутрин могат да ги видят с невъоръжено око, ниско над източния хоризонт“, коментира физикът от Института по астрономия към Българска академия на науките Пенчо Маришки, цитиран от агенция „Фокус“.

По думите му това явление обаче често поражда съобщения за наблюдавано НЛО в небето, тъй като масово хората, непознаващи планетите, когато видят тази картина, въображението им заработва и в тяхното съзнание се образуват какви ли не невероятни неща. „Били сме свидетели на такива разкази – за НЛО, за неидентифицирани летящи обекти, за някакви други аномалии в небето. Всъщност става дума за тези две планети, които се наблюдават във видима близост“, каза още Пенчо Маришки.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град