интересно

Начало | интересно | Райън е само на 6, но вече печели по 11 милиона долара годишно

Райън е само на 6, но вече печели по 11 милиона долара годишно

Аз детето | 2017-12-19

Райън е само на 6, но вече печели по 11 милиона долара годишно

Какво бихте си купили ако спечелите 11 милиона долара? Самолет? Най-скъпата кола в света? Ще отидете на пътешествие или пък може би ще си купите най-скъпите сладкиши в света? Ако сте като малкия Райън със сигурност ще си купите и играчки. Всъщност той прави точно това и именно благодарение на тези играчки наистина има 11 милиона долара – при това годишно! Въобще не се шегуваме!

Шестгодишният Райън има собствен канал в YouTube наречен „Ryan ToysReview“. В него той прави нещо, за което честно казано се чудим сега защо не се сетихме по-рано – оценява детски играчки. Един ден, през март 2015 г., майката на шестгодишния американец Райън създава канал в най-популярния видеосайт, където започва да публикува видеоклипове, в които синът ѝ играе с различни играчки. Две години по-късно броят на абонатите на канала на момчето надхвърля 10 милиона души, а самият Райън става едно от най-богатите деца в света, които печелят повече от един милион долара на месец.

Историята на успеха започва с един прост въпрос. „Райън винаги обичаше да гледа канали с видеоревюта на детски играчки и в един прекрасен ден ме попита: „Мамо, защо другите деца са в YouTube, а аз не съм?“. И аз си помислих: „Наистина, защо не?“. След това заведохме Райън в магазина и той избра първата играчка за канала си. Мисля, че това бе влак-конструктор. Така и всичко започна.“ – спомня си майката на младия видеоблогър.

През първите 4 месеца публиката, готова да слуша какво разказва малкото момче, е била много малка. И тогава родителите на Райън измислили ефектен ход: да разопаковат пред камерата огромно яйце в което имало над 100 играчки от поредицата на „Колите“. Това видео станало изключително популярно и имало повече от 800 милиона преглеждания.

Повечето от следящите канала са деца на възраст между 3 и 7 г. от САЩ, но има и такива от Великобритания, Филипините и Германия. Малкото момче е на осмо място в тазгодишната класация на списание „Forbes“ на 10-те най-високоплатени потребители на YouTube в света. Със заработените 11 млн. долара, Райън изпреварва друга популярна влогърка – Лили Сингх, която се нарежда след него с 10,5 млн. долара приходи.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град