игри за навън

Начало | игри за навън | Три игри с обръч, които не сте виждали досега

Три игри с обръч, които не сте виждали досега

Аз детето | 2021-07-12

Три игри с обръч, които не сте виждали досега

Никак не харесваме обръчите – това е фактът, който споделяме днес с вас. Ако трябва да съставим списък с играчките, които не харесваме обръчът ще е на първо място. При това не защото не е хубава играчка,  напротив той е нещо, което съществува от дълго време и е една от онези интересни и вечни играчки. Не го харесваме, просто защото никак не ни бива с него. Не се съмняваме, че много от вас могат да го въртят не само на кръста си, но и на ръката, врата, крака, а по всяка вероятност можете дори и повече от един. Ние обаче така и не се научихме. Нямаме такъв талант! Имаме други, но въртенето на обръч определено не е сред тях. Затова пък си бяхме измислили три различни и интересни игри, които обожавахме. Затова се чувствайте щастливци, защото днес ще ги споделим и с вас. Така че вадете обръчите от мазето или другото място, в което сте ги сврели, поизтупайте ги от прахта и започнете веселата игра още сега.

Дама

Дамата е една от онези обичана от всички летни игри... чакайте, но защо пък трябва да е само през лятото... С няколко обръча можете да я играете по всяко време, независимо дали ще се забавлявате с приятели или сами. Просто вземете 5 обръча, каквито и да е и се пригответе за весела игра. Наредете ги един над друг, като първо поставите един, после два един до друг, после още един и още един. Знаете как изглежда полето за дама. След това взимате камъче, хвърляте го в първия обръч и подскачате на един крак. Не се съмняваме, че и това знаете. Също така вече се досещате, че целта е да стигнете до последния обръч, като не забравяте, че там където са два трябва да стъпите с двата крака. След това да се върнете, по пътя да вземете камъчето и да не излизате от обръчите или да не стъпвате с два крака където не трябва. След това камъчето отива във втория обръч и се повтаря същото. Това, ако все още не сте осъзнали, са класическите правила на дамата. Разбира се вие можете да си измислите всякакви забавни за вас варианти.

Цветно състезание

Следващата ни идея е за тези от вас, които са още по-състезателно настроени. За нея естествено отново ще ви трябват няколко обръча, както и капачки или копчета с цветовете на обръчите. Целта на състезанието е много проста, но пък е супер забавно. Трябва за най-кратко време да разпределите предметите в обръча със съответния цвят. Този, който го направи за най-краткото време ще е победител. Времето естествено можете да засичате с телефона си или пък ако имате повече от тези забавни кръгли пластмаси можете директно да се състезавате по двойки. Какъвто и начин да изберете гарантираме едно – забавление!

Обръчно предизвикателство

Последната ни игра е за тези от вас, които обичат не само да се състезават, но и да предизвикват себе си. За целта наредете няколко обръча в парка или на площадката пред вашия блок. Вътре в тях, ако времето е сухо, напишете с тебешир различни предизвикателства. Ако пък времето не позволява просто ги запишете на лист. Предизвикателствата трябва да са неща като стоене на един крак една минута, три високи скока, тичане на място за две минути или пък ако можете да правите по-сложни неща защо не и челна стойка. А целта е проста: да застанете във всеки обръч и да изпълните предизвикателството. Тук няма да се състезавате срещу другите, а срещу самите себе си. Не можете да си представите колко удовлетворяващо е да изпълниш всички предизвикателства и каква гордост ще изпитате, при това, докато сте се забавлявали.

Какво чакате още: вадете обръчите и започвайте!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град