любопитно

Начало | любопитно | Учи и се забавлявай с Angry Birds

Учи и се забавлявай с Angry Birds

Аз детето | 2016-05-12

Учи и се забавлявай с Angry Birds

Макар и без крила, разгневените птици отдавна прелетяха от мобилните устройства към добрата стара хартия, а от 13 май ще завладеят и киносалоните с първия си пълнометражен филм. Децата ще се радват и на четири нови книжки и две упражнителни тетрадки с любимите си пернати герои, разработени от технологичната компания „ROVIO“ в съответствие с най-високите стандарти на финландската образователна система.

Разработчиците на култовата игра още преди няколко години решиха да използват опита и ефикасността на родната си образователна система по доста нетрадиционен начин. Убедени, че най-приятният и ефикасен начин за обучение е забавлението, създателите на Angry Birds започнаха да разработват занимателно-образователни книги, които вече са познати и на българските деца.

Книгите от поредицата „Играй и учи с Angry Birds“ съдържат текстове за четене, логически загадки, лабиринти, идеи за конструиране и задачи за рисуване, които развиват фината моторика и сръчността на децата и подобряват уменията им за четене с разбиране, а в същото време са източник на щуро забавление.

За първи път издателство „Софтпрес“ ще представи и две книги с истории от Острова на птиците (дом на разгневените птици). „Гневният Ред“ и „Островът на птиците“ ще пренесат децата в света на любимите им герои и ще им позволят да научат повече за тях, докато се упражняват в четене.

„Гневният Ред“ е история за най-обичания и популярен герой от сагата – сърдиткото Ред, и разкрива перипетиите, през които той минава в търсене на подходяща професия. За късмет, на негова страна е Прудънс, която прави всичко възможно, за да намери работа на всяка птица. Но дали на острова изобщо има работна позиция, която ще допадне на гневния Ред? Следващата история, която ще зарадва децата, е „Островът на птиците“. Тя разказва за амбициозната млада репортерка Финч, решена да открие кой е обезобразил статуята на местния герой – Могъщия орел. Книгите съдържат и специален подарък – плакат от филма. Упражнителните тетрадки са подходящи за деца в предучилищна възраст или първокласници.

С помощта на любимите на милиони деца пернатковци любознателните малчугани ще се запознаят с числата и буквите и тяхното изписване. Ще развият фината си моторика като възпроизвеждат по модел и оцветяват, а с логическите задачи ще разгърнат мисловния си потенциал. Новите книжки от света на Angry Birds все така се придържат към основните принципи, залегнали в успеха на финландската образователна система: обичай това, което правиш; не се страхувай от провал, обучавай се в сигурна и защитена атмосфера и бъди оценяван заради това, което си. Тези принципи превръщат ученето в забавление, а щурите хлапета – в доволни умници.

Вижте още:
Историята на едни „ядосани птици“, които превзеха света



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град